Evenementen

Hagels-muziek staat voor het promoten van de muziek cultuur in de regio Salland.  Zeer veel concerten werden georganiseerd. Buiten de concerten van de verenigingen van Klaas Herman Hagels zelf zijn ook verschillende concerten georganiseerd in samenwerking met twee Braziliaanse jeugd orkesten die ons op voortreffelijke wijze hebben laten kennismaken met de Zuid-Amerikaanse muziek.

Ook heeft dankzij Hagels-muziek de virtuoze jeugdige Oekraïnse pianiste Victoria Gisfizkaja verschillende concerten  in deze regio kunnen geven en haar opleiding aan het conservatorium dankzij onze hulp kunnen volgen.

In 2010 hebben we drie concerten mogen organiseren voor een koor uit brazilië. Collegium Vocale uit Jaraguá do Sul onder leiding van Gunter Ruddeck samen met een voortreffelijk piano duo Talita Martens en Felipe Krelling en fluittiste Lysandra Axt zijn het onvergetelijke concerten geworden.

In 2014 hebben we een concert in de OLV Basiliek in Zwolle en de St. Alphonsus kerk in Slagharen mogen organiseren voor het bekende koper ensemble Classic Brass in samenwerking met een van de beste Duitse organisten Prof. Matthias  Eisenberg. Aan dit deze concerten heeft ook de Duitse Bariton Michael Zumpe een beidrage geleverd. In het tweede concert op 29 maart in Slagharen vierden we de 90e verjaardag van de moeder van de organist, Mevr. Eidenberg, die zeer vereerd was met de aandacht die hieraan in het concert werd gegeven.

Op de onderliggende pagina’s vind u impressies van de verschillende door ons georganiseerde activiteiten. Heel veel kijk en luister plezier hierbij gewenst.